Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Güveç Yemeği Tarifi | Sibelin Mutfağı
NEFİS TARİFLER
Enfes Tatlar
Vazgeçilmez Tarifler
Anasayfa » » Güveç Yemeği Tarifi

Güveç Yemeği Tarifi

Yazar: Unknown Tarih: 14 Mayıs 2015 Perşembe Saat: 10:29


Kaç Kişilik: 1-2
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 1 saat 30dk
Güveç Yemeği İçin Malzemeler; 
  • 500-600 gram kuşbaşı ya da kemikli et ( kuzu ya da dana eti kullanabilirsiniz. o sizin damak tadınıza kalmış birşey ben kuzu eti kullandım)
  • 4 tane patlıcan
  • 4 tane domates
  • 3 veya 4 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Salça
  • Tuz
  • Su
Güveç Yemeği Hazırlanışı; 
  1. Benim burada size sunmuş olduğum malzemeler, güvecin yarısını doldurabilecek kadar ve iki küçük boy güveç için yeterli olabilecek malzemeler.
  2. Malzemelerin hepsi ilk önce yıkanır ve ardından soyulur. Domateslerin kabuklarını soyduktan hemen sonra, zar gibi doğranır.
  3. Patlıcanlar kırçıllı bir şekilde soyulur ve boydan 4 paraya bölünerek biraz iri olacak şekilde doğranır. Sivri biberler yuvarlak yuvarlak doğranır.
  4. Soğanlar da her zamanki gibi yemeklik şeklinde doğranır. Güvecin en alt kısmına soğan, doğranan domatesin yarısı, bir az tuz, et, sarımsak, patlıcan, biber ve domatesin geri kalanı şeklinde koyulur.
  5. En üstüne sıvı yağ gezdirilir. Bir çay bardağı civarında salçalı su yapılır. Güvecin en üstüne o da dökülür. Toprak güvecin ağzı sımsıkı bir şekilde kapatılır.
  6. Eğer güvecin tamamı dolu ise, 2 ya da 2.5 saat pişirilir. Benim yaptığım gibi yarısı dolu ise 1 ya da 1.5 saat pişirin. Etin tadına bakın yumuşadığı zaman pişmiştir. Afiyet olsun.
PAYLAŞ

Unknown Hakkında:

TarifMutfaktan Blog Yazarı

0 yorum :

Yorum Gönder