Kaç Kişilik: 1-2
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 1 saat 30dk
Güveç Yemeği İçin Malzemeler;
Güveç Yemeği İçin Malzemeler;
- 500-600 gram kuşbaşı ya da kemikli et ( kuzu ya da dana eti kullanabilirsiniz. o sizin damak tadınıza kalmış birşey ben kuzu eti kullandım)
- 4 tane patlıcan
- 4 tane domates
- 3 veya 4 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- Sıvı yağ
- Salça
- Tuz
- Su
Güveç Yemeği Hazırlanışı;
- Benim burada size sunmuş olduğum malzemeler, güvecin yarısını doldurabilecek kadar ve iki küçük boy güveç için yeterli olabilecek malzemeler.
- Malzemelerin hepsi ilk önce yıkanır ve ardından soyulur. Domateslerin kabuklarını soyduktan hemen sonra, zar gibi doğranır.
- Patlıcanlar kırçıllı bir şekilde soyulur ve boydan 4 paraya bölünerek biraz iri olacak şekilde doğranır. Sivri biberler yuvarlak yuvarlak doğranır.
- Soğanlar da her zamanki gibi yemeklik şeklinde doğranır. Güvecin en alt kısmına soğan, doğranan domatesin yarısı, bir az tuz, et, sarımsak, patlıcan, biber ve domatesin geri kalanı şeklinde koyulur.
- En üstüne sıvı yağ gezdirilir. Bir çay bardağı civarında salçalı su yapılır. Güvecin en üstüne o da dökülür. Toprak güvecin ağzı sımsıkı bir şekilde kapatılır.
- Eğer güvecin tamamı dolu ise, 2 ya da 2.5 saat pişirilir. Benim yaptığım gibi yarısı dolu ise 1 ya da 1.5 saat pişirin. Etin tadına bakın yumuşadığı zaman pişmiştir. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder