Malzemeler: (8 kişilik )
- 10 su bardağı su
- ½ su bardağı nohut
- ½ su bardağı fasulye
- ½ su bardağı buğday
- 3 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 küçük soğan
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- 5 – 6 kaburga kemiği
- Bir parça kuyruk yağı
- Bir yemek kaşığı salça
Yapılışı:
- Baklagillerden oluşan bu çorba kan deposu gibi yararlı kemik geliştirici bir çorbadır. Nohut, fasulye ve buğdayı akşamdan iyice yıkayıp, 10 su bardağı suyla ıslatınız.
- Islatma suyu ile yumuşayıncaya kadar düdüklüde hemen hemen 35 – 40 dakika haşlayın. Baklagiller düdüklü tenceresinden başka kaplara alınır.
- Çorba tenceresine yağ konur. Soğanlar rendelenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Salçası katılır. Kavrulur. Kaburga kemikleri ve kuyruk yağı konur. Alabildiği kadar kaynar su eklenir. Bakliyatlar çorbatenceresine eklenir.
- Tuz katınız. Yoğurdu eziniz. Biraz sulandırıp karıştırarak çorbaya ilave ediniz. Çorba kâsesine boşaltıp üzerine kuru nane gezdiriniz. Kendi damak zevkinize göre baharat kullanabilirsiniz.
- NOT: Bu çorba soğuk olarak içildiği için buzdolabında bekletilir.
- Artık yaz çorbamız yazın sıcağında soğuk soğuk içebileceğiniz bir çorba olarak hazırdır. Hem göze hem de midemize hitap edecek çorbamızı servis edebiliriz.
0 yorum :
Yorum Gönder