Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Yaz Çorbası Tarifi | Sibelin Mutfağı
NEFİS TARİFLER
Enfes Tatlar
Vazgeçilmez Tarifler
Anasayfa » » Yaz Çorbası Tarifi

Yaz Çorbası Tarifi

Yazar: Unknown Tarih: 14 Mayıs 2015 Perşembe Saat: 09:06


Malzemeler: (8 kişilik )
  • 10 su bardağı su
  • ½ su bardağı nohut
  • ½ su bardağı fasulye
  • ½ su bardağı buğday
  • 3 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 küçük soğan
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 5 – 6 kaburga kemiği
  • Bir parça kuyruk yağı
  • Bir yemek kaşığı salça

Yapılışı: 
  • Baklagillerden oluşan bu çorba kan deposu gibi yararlı kemik geliştirici bir çorbadır. Nohut, fasulye ve buğdayı akşamdan iyice yıkayıp, 10 su bardağı suyla ıslatınız.
  • Islatma suyu ile yumuşayıncaya kadar düdüklüde hemen hemen 35 – 40 dakika haşlayın. Baklagiller düdüklü tenceresinden başka kaplara alınır.
  • Çorba tenceresine yağ konur. Soğanlar rendelenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Salçası katılır. Kavrulur. Kaburga kemikleri ve kuyruk yağı konur. Alabildiği kadar kaynar su eklenir. Bakliyatlar çorbatenceresine eklenir.
  • Tuz katınız. Yoğurdu eziniz. Biraz sulandırıp karıştırarak çorbaya ilave ediniz. Çorba kâsesine boşaltıp üzerine kuru nane gezdiriniz. Kendi damak zevkinize göre baharat kullanabilirsiniz.
  • NOT: Bu çorba soğuk olarak içildiği için buzdolabında bekletilir.
  • Artık yaz çorbamız yazın sıcağında soğuk soğuk içebileceğiniz bir çorba olarak hazırdır. Hem göze hem de midemize hitap edecek çorbamızı servis edebiliriz.
PAYLAŞ

Unknown Hakkında:

TarifMutfaktan Blog Yazarı

0 yorum :

Yorum Gönder