Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
İşkembe Çorbası Tarifi | Sibelin Mutfağı
NEFİS TARİFLER
Enfes Tatlar
Vazgeçilmez Tarifler
Anasayfa » » İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası Tarifi

Yazar: Unknown Tarih: 14 Mayıs 2015 Perşembe Saat: 08:59


İşkembe Çorbası İçin Malzemeler
  • 1 Kg. iyice temizlenmiş İşkembe
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 2 Yumurta Sarısı
  • 1 Limon Suyu
  • 1 Fincan Sirke
  • 3-5 Diş Sarmısak
  • Tuz, Kırmızı Biber
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Haşlarken kullanmak için 4 Diş Sarmısak
İşkembe Çorbası Tarifinin Yapılışı
  • İşkembe çorbası yapmak için öncelikle iyice temizlenmiş işkembeyi bol bol suda birkaç su yıkayarak işleme başlıyoruz.
  • Tencereye koyup üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave ediyoruz, ardından yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları da ilave ediyoruz. Bundan sonra işkembeyi yumuşayana dek haşlıyoruz.
  • Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğruyoruz.
  • İşkembenin suyunu mümkünse tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye aktararak kaynamaya bırakıyoruz.
  • Bu arada terbiyeyi hazırlayarak zaman kazanıyoruz. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve devamlı olarak karıştırarak döküyoruz.
  • Doğranan işkembeleri de ilave ederek tuzunu ayarlayıp 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  • Sarmısağı döverek ilave ediyoruz. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz. İşkembe çorbamız servise hazır, herkese afiyet olsun!
PAYLAŞ

Unknown Hakkında:

TarifMutfaktan Blog Yazarı

0 yorum :

Yorum Gönder