İşkembe Çorbası İçin Malzemeler
- 1 Kg. iyice temizlenmiş İşkembe
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 2 Yumurta Sarısı
- 1 Limon Suyu
- 1 Fincan Sirke
- 3-5 Diş Sarmısak
- Tuz, Kırmızı Biber
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Haşlarken kullanmak için 4 Diş Sarmısak
İşkembe Çorbası Tarifinin Yapılışı
- İşkembe çorbası yapmak için öncelikle iyice temizlenmiş işkembeyi bol bol suda birkaç su yıkayarak işleme başlıyoruz.
- Tencereye koyup üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave ediyoruz, ardından yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları da ilave ediyoruz. Bundan sonra işkembeyi yumuşayana dek haşlıyoruz.
- Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğruyoruz.
- İşkembenin suyunu mümkünse tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye aktararak kaynamaya bırakıyoruz.
- Bu arada terbiyeyi hazırlayarak zaman kazanıyoruz. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve devamlı olarak karıştırarak döküyoruz.
- Doğranan işkembeleri de ilave ederek tuzunu ayarlayıp 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- Sarmısağı döverek ilave ediyoruz. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz. İşkembe çorbamız servise hazır, herkese afiyet olsun!
0 yorum :
Yorum Gönder