Bu yemeğimiz oldukça basit. Mangal tatlı bir tavuk üstelik. Çok da pratik yapması.
Sizi kurtaracak bir yemek. Hemen yemek hazırlamanız gerekiyorsa şip şak bunu yapabilirsiniz. Yanına da pilave ve salata. Enfes akşam yemeği…
Sizi kurtaracak bir yemek. Hemen yemek hazırlamanız gerekiyorsa şip şak bunu yapabilirsiniz. Yanına da pilave ve salata. Enfes akşam yemeği…
Kekikli Tavuk Kavurma İçin Malzemeler:
- 1/2 kg kuşbaşı tavuk budu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Kekikli Tavuk Kavurma Yapılışı;
- Kekikli tavuk kavurma hazırlamak için öncelikle kuşbaşı tavuklarımızı yayvan bir tencereye alıyoruz.
- Ocağımızın altını orta ateşe alıyoruz, tavuklarımızı önce bir fokur fokur kaynatıyoruz, suyunu bırakmasını sağlıyoruz.
- Sonra altını kısıyoruz ve uzunca bir süre bıraktığı suyu çekene kadar , kendi yağında pişiriyoruz. Kısık ateşte olmasına dikkat edin.
- Tuzunu ve kekiğini ilave edip bir iki dakika daha pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz. Herkese afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder