Kaç Kişilik: 6 kişilik
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 30dk
Etli karnıyarığın kıvamını tutturmak aslında pek zor değil. Sonuç da genellikle oldukça lezzetli oluyor. Çünkü karnıyarık ve et birbirine çok yakışıyor.
Etli Karnıyarık İçin Malzemeler :
- 3 adet kemer patlıcan
- 250 gr kuşbaşı doğranmış et
- 1 adet orta boy kırmızı biber
- 1 adet orta boy yeşil biber
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet orta boy domates
- 1-2 tutam maydanoz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağından 1 parmak fazla sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Etli Karnıyarık Yapılışı;
- Etlerimizi bir kaba alıyoruz.
- Patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz.
- Sıvıyağda patlıcanlarımızı kızartıyoruz.
- Kızarttıktan sonra fazla yağını alması için kağıt havluya koyuyoruz.
- Farklı bir tavada zeytinyağlarımızı ısıtıyoruz. Sırasıyla üzerine ince doğranmış soğan, kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri, biberleri ve baharatlar ekleyip soteliyoruz.
- Ardından etimizi ekliyoruz.
- Etimiz biraz kavrulduktan sonra maydanozlarımızı atıyoruz.
- Ardından patlıcanlarımızın içine harcımızı koyuyoruz.
- Harcın artan sulu kısmını fırın tepsisine döküyoruz.
- Patlıcanlarımızı fırında 10 dk pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder