Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
10 Adımda Etli Karnıyarık Tarifi | Sibelin Mutfağı
NEFİS TARİFLER
Enfes Tatlar
Vazgeçilmez Tarifler
Anasayfa » » 10 Adımda Etli Karnıyarık Tarifi

10 Adımda Etli Karnıyarık Tarifi

Yazar: Unknown Tarih: 28 Mayıs 2015 Perşembe Saat: 09:01

Kaç Kişilik: 6 kişilik
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 30dk

Etli karnıyarığın kıvamını tutturmak aslında pek zor değil. Sonuç da genellikle oldukça lezzetli oluyor. Çünkü karnıyarık ve et birbirine çok yakışıyor.

Etli Karnıyarık İçin Malzemeler :

  •        3 adet kemer patlıcan
  •        250 gr kuşbaşı doğranmış et
  •        1 adet orta boy kırmızı biber
  •        1 adet orta boy yeşil biber
  •        1 adet orta boy soğan
  •        2 diş sarımsak
  •        2 adet orta boy domates
  •        1-2 tutam maydanoz
  •        4 yemek kaşığı zeytinyağı
  •        1/2 su bardağından 1 parmak fazla sıcak su
  •        Tuz
  •        Karabiber

Etli Karnıyarık Yapılışı; 
  1. Etlerimizi bir kaba alıyoruz.
  2. Patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz.
  3. Sıvıyağda patlıcanlarımızı kızartıyoruz.
  4. Kızarttıktan sonra fazla yağını alması için kağıt havluya koyuyoruz.
  5. Farklı bir tavada zeytinyağlarımızı ısıtıyoruz. Sırasıyla üzerine ince doğranmış soğan, kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri, biberleri ve baharatlar ekleyip soteliyoruz.
  6. Ardından etimizi ekliyoruz.
  7. Etimiz biraz kavrulduktan sonra maydanozlarımızı atıyoruz.
  8. Ardından patlıcanlarımızın içine harcımızı koyuyoruz.
  9. Harcın artan sulu kısmını fırın tepsisine döküyoruz.
  10. Patlıcanlarımızı fırında 10 dk pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.
PAYLAŞ

Unknown Hakkında:

TarifMutfaktan Blog Yazarı

0 yorum :

Yorum Gönder