Körili Hindi Kavurma İçin Malzemeler;
- 4oo gr kuşbaşı doğranmış hindi eti
- 4 sivri biber
- 1 domates
- 1 paket(400 gr) mantar
- 3 diş sarmısak
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 talı kaşığı köri
- 1’er çay kaşığı toz kırmızı biber,karabiber,tuz
Körili Hindi Kavurma Hazırlanışı:
Körili hindi kavurma hazırlamak için öncelikle hindi
etlerini tereyağında 10 dk. kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ilave edip
karıştırıyoruz. Daha sonra ise küçük küçük doğranmış sivri biber, mantar ve
rendelenmiş sarmısakları ilave ediyoruz ve
kavurmaya devam ediyoruz.
Küp küp doğradığımız domates, maydanoz ve kırmızı tozbiberi
ilave edip 1-2 çeviriyoruz. Köriyi ilave edip karıştırıyoruz ve servis tabağına
alıp kıyılmış maydanozlarla süsleyip servis yapıyoruz. Herkese afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder