Malzemeler;
- 4 adet orta boy havuç,
- Yarım demet maydanoz,
- 2 diş sarımsak,
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ,
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi,
- 1/2 çay kaşığı kimyon,
Hazırlanışı;
- Havuçları yıkayıp,tıraşlayın.Salata soyacağıyla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
- Daha sonra havuçları,rendenin iri kısmıyla,rendeleyin.Rendeleme işlemini,havucu dik olarak değil de,hafif rendeye paralel olacak şekilde yaparsanız,havuçlar parçalanmaz ve daha diri,tane tane olmuş olur.
- Yarım demet maydanozu güzelce yıkadıktan sonra,ince ince kıyıyoruz.
- 2 diş sarımsağımızı rendeleyip veya dövüp bir kabın içerine aktarın.
- Üzerine 2 yemek kaşığı zeytin yağı,2 yemek kaşığı nar ekşisi,çay kaşığının yarısı kadar kimyon ve bir tutam tuz ekliyoruz.
- Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra,kıydığımız maydanozları ve havucu da ilave ediyoruz.
- Tüm malzemeler de bir araya geldikten sonra son kez güzelce karıştırıyoruz ve servis tabağına aktarıyoruz.
Artık havuç salatamız hazır! Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder