Özellikle özel günlerimizin vazgeçilmezi olan patates salatasını bir de bizden deneyin derim.Basit gözükse de patates salatası da bir kaç püf noktasına sahiptir.Patatesler ne çok büyük ne de çok küçük doğranmalıdır.Bunun yanında patatesleri sıcakken kesinlikle doğramamalısınız.Soğumasını bekleyip ardından doğrandığı zaman,patateslerin ezilmesini önlemiş oluyoruz.
Ve malzemelerimize geçelim;
Malzemeler;
- 4 tane patates,
- 2 tane domates,
- Yarım demet maydanoz,
- 4 dal yeşil soğan,
- 1 tane kuru soğan,
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 limonun suyu veya yarım çay bardağından biraz az limon suyu,
- Yeteri kadar tuz ve zeytin yağı,
- Tercih ederseniz birazda nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
Hazırlanışı;
- Kabuklarını hiç soymadan yıkadığımız patatesleri bir tencereye alıp,üzerine 2 parmak kadar çıkacak şekilde su ekleyip bir tutam tuz atıp,kaynamaya bırakıyoruz.
- Patatesler haşlanırken,salata için gerekli diğer malzemeleri hazırlıyoruz.
- Domatesleri yıkayıp kabuğunu soymadan küp küp doğruyoruz.
- Maydanozu da çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
- Yeşil soğanı ince ince kıyıyoruz.
- Kuru soğanda küp küp doğrandıktan sonra,salata malzemelerinin hepsini büyük bir kabın içersine alıyoruz.
- Patatesler haşlandıktan sonra,kabuklarını soyup,soğuması için bir kenara bırakıyoruz.
- Patatesler soğuduktan sonra,ne çok küçük ne de çok büyük olmayacak şekilde,küp küp doğruyoruz ve salata malzemelerinin içine ekliyoruz.
- Tüm malzemelerin üzerine tuz,zeytinyağı,kırmızı pul biber,limon suyunu ilave edip karıştırıyoruz.Dilerseniz biraz da nar ekşisi ekleyerek değişiklik yaratabilirsiniz.
Böylece patates salatamız hazırlanmış oluyor.Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder