İrmik tatlısı, 9 kaşık tatlısı olarak da bilinir. Birçok da çeşidi vardır. Ben ve oğluşum en çok çileklisini seviyoruz. Özellikle havaların sıcak olduğu şu mevsimde bizi ferahlatıp serinletebilecek en güzel tatlı olduğunu düşünüyorum. Kalori açısından da hiç telaşa mahal vermiyor. Norveç’te bile yapıyorlarmış eltimin söylediğine göre. Orada badem koyuyorlarmış. Ancak tabii, burada yaptığımız gibi olmaz.”Göz kararım iyidir,” inanışının işlemeyeceği bir tatlıdır, bu sebeple tarifteki ölçülere bakılarak yapılması, kıvamının tutması açısından daha sağlıklı olacaktır.
Çilekli İrmik Tatlısı İçin Malzemeler;
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 8 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin;
- 500 gr. çilek
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
Çilekli İrmik Tatlısı Hazırlanışı;
- Sütü derin bir tencereye döküyoruz. Toz şekeri, irmiği, nişastayı ve vanilyayı da içine ilave ediyoruz.
- Çırpma teli yardımıya bir güzel, karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşmaya başladığı zaman ve kaynamaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
- Zemini ters çevirince ortası çukur olacak bir kalıp seçmemiz gerek. Kremayı yağlanmış olduğumuz kalıba döküyoruz ve soğuması için biraz bırakıyoruz.
- Çilekleri ilk önce ayıklayıp sonra da doğruyoruz. Küçük bir tencereye çilekleri ilave ediyoruz. Toz şekerini de koyuyoruz.
- Pişirmeye başlıyoruz Nişastayı suyla karıştırmamız gerekiyor. Ardından ise çilek tenceresine ilave ediyoruz.
- Kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. El blendırından geçirip püre haline getiriyoruz. Kalıptaki krema soğuyup donunca servis tabağına ters bir şekilde çeviriyoruz.
- Ortasındaki çukur bölüme de soğumuş olan çilek püresini dökerek servise hazır hale getiriyoruz.
- Çilekli irmik tatlımız hazır. Herkese afiyet olsun.
Tarif hakkında ne düşünüyorsunuz?
0 yorum :
Yorum Gönder