6 Kişilik
Havuç çok faydalı bir sebze. Bünyeyi sağlamlaştırır, gözlere iyi gelir. Zencefille de harika yakışır. Farklı bir salatayla sofralarınıza turuncu bir renk katabilirsiniz. Üstelik uğraşmadan.
Zencefilli Havuç Salatası İçin Malzemeler
- 6 orta boy havuç
- 3 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı kıyılmış taze zencefil
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 göbek salata
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı
Sos için
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Zencefilli Havuç Salatası Hazırlanışı
- Zencefilli havuç salatası hazırlamak için öncelikle havuçların kabuklarını temizliyoruz, rendenin iri yanıyla rendeliyoruz. Büyük bir kaseye alıyoruz. Kuru üzüm, kıyılmış zencefili ilave edip harmanlıyoruz.
- Başka bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve şekeri karıştırıyoruz. Göbek salatayı dörde ayırıyoruz. İç kısımda yer alan küçük yapraklarını büyük bir servis tabağının içine diziyoruz. Üzerine de havucu aktarıyoruz.
- Dolmalık fıstıkları çok az zeytinyağı eklenmiş tavada kavuruyoruz. Havucun üzerine serpiyoruz. Üzerine sosu gezdiriyoruz, çörek otu serpiyoruz. Bekletmeden servis yapıyoruz. Herkese afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder