Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Zencefilli Havuç Salatası Tarifi | Sibelin Mutfağı
NEFİS TARİFLER
Enfes Tatlar
Vazgeçilmez Tarifler
Anasayfa » » Zencefilli Havuç Salatası Tarifi

Zencefilli Havuç Salatası Tarifi

Yazar: Unknown Tarih: 28 Mayıs 2015 Perşembe Saat: 18:57

6 Kişilik
Havuç çok faydalı bir sebze. Bünyeyi sağlamlaştırır, gözlere iyi gelir. Zencefille de harika yakışır. Farklı bir salatayla sofralarınıza turuncu bir renk katabilirsiniz. Üstelik uğraşmadan.
Zencefilli Havuç Salatası İçin Malzemeler
  • 6 orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 göbek salata
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
Sos için
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Zencefilli Havuç Salatası Hazırlanışı
  • Zencefilli havuç salatası hazırlamak için öncelikle havuçların kabuklarını temizliyoruz, rendenin iri yanıyla rendeliyoruz. Büyük bir kaseye alıyoruz. Kuru üzüm, kıyılmış zencefili ilave edip harmanlıyoruz.
  • Başka bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve şekeri karıştırıyoruz. Göbek salatayı dörde ayırıyoruz. İç kısımda yer alan küçük yapraklarını büyük bir servis tabağının içine diziyoruz. Üzerine de havucu aktarıyoruz.
  • Dolmalık fıstıkları çok az zeytinyağı eklenmiş tavada kavuruyoruz. Havucun üzerine serpiyoruz. Üzerine sosu gezdiriyoruz, çörek otu serpiyoruz. Bekletmeden servis yapıyoruz. Herkese afiyet olsun.
PAYLAŞ

Unknown Hakkında:

TarifMutfaktan Blog Yazarı

0 yorum :

Yorum Gönder