6 kişilik
Sade Türk Lokumu İçin Malzemeler;
- 1 kg toz şeker
- Yarım litre su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı (100 gr) nişasta
- Yarım çay bardağı su
- 2 gr krem tartar
- Bir miktar badem yağı
Harmanlamak için:
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şeker
Sade Türk Lokumu Hazırlanışı;
- Tozşeker ile suyu tencereye koyun. Şeker eriyinceye dek orta ateşte kaynatıp limon suyunu ilave edin.
- Kıvamı hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya işlemin devam edin. Üzerinde oluşan köpükleri temizleyin.
- Bir bardak nişasta ile beraber yarım çay bardağı suyu da ayrı bir kasenin içerisinde çırpın. Kaynayan suyun içerisine yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Krem tartarı ekleyip macun gibi oluncaya kadar kaynatın.
- Yüksek kenarlı bir tepsinin içerisini badem yağı ile yağlayın. Pelte halinde olan lokum harcını, tepsinin içerisine dökerek soğuması için bir kenarda bekletin.
- Düz olan bir zeminin üzerine pudra şeker ve nişastayı karıştırarak yayın. Üzerine tepsiyi ters çevirip lokumu alın.
- Mutfak makasının üzerine badem yağı sürerek lokumu 2 parmak kalınlığında olacak şekilde şeritler halinde kesmeye başlayın.
- Şeritleri pudra şekerine iyice bulayarak küp küp olacak şekilde kesin. Hazırladığınız lokumları tekrar pudra şekerine bulayarak bir kavanoz veya kapalı bir kap içerisinde muhafaza edin.
0 yorum :
Yorum Gönder