Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Un Helvası Tarifi | Sibelin Mutfağı
NEFİS TARİFLER
Enfes Tatlar
Vazgeçilmez Tarifler
Anasayfa » » Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tarifi

Yazar: Unknown Tarih: 28 Mayıs 2015 Perşembe Saat: 19:05

Un helvası yapılması da yenmesi de çok keyifli olan, geleneksel bir tattır. Pişerken dumanından tüten enfes kokusunun yanı sıra, damakta bırakan lezzet karnavalı, un helvasının olmazsa olmazlarındandır. Ailenize ve dostlarınıza keyif ile sunacağınız un helvamın tarifini sizlerle paylaşıyorum. Lezzet ile kalın.

Un helvası İçin Gerekli Olan Malzemeler; 
  • 200 gr tereyağı ya da bitkisel margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı tozşeker

Un helvasının yapılışı;
  1. Un helvası hazırlamak için öncelikle yağı bir tencerenin içerisinde eritip unu hemen tencereye dökün. Orta ateşte, tahta bir kaşık yardımı ile, aşağıdan yukarıya doğru sürekli karıştırarak minimum 15 dakika civarında kavurun. (Unun renginin koyulaşması ve sütlü kahverengini alması gerekiyor)
  2. Diğer yandan, tozşekeri ile suyu bir kasenin içerisinde iyice karıştırın. (şekerin erimek zorunda değil)
  3. Şekerli suyu helvanın üzerine ilave ederek, helvayı karıştırarak 5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. (şekerli suyu ilave ederken kasenin dibinde şeker kalmamasına özen gösterin) Helvayı ağzı kapalı bir şekilde birkaç dakika dinlendirin.
  4. Dinlenmiş olan helvadan kaşık yardımı ile parçalar alarak şekil verip servis tabağına yerleştirin. Helvayı bastırıp düz bir servis tabağına yayabilir, iyice soğuduğu zaman da bıçak ile dilimleyerek de servise sunabilirsiniz.
  5. Fındık, badem ya da ceviz ile süsleyerek, un helvasına lezzet katabilirsiniz.
Afiyet olsun.
PAYLAŞ

Unknown Hakkında:

TarifMutfaktan Blog Yazarı

1 yorum :