Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Yoğurtlu tavuk çorbası | Sibelin Mutfağı
NEFİS TARİFLER
Enfes Tatlar
Vazgeçilmez Tarifler
Anasayfa » » Yoğurtlu tavuk çorbası

Yoğurtlu tavuk çorbası

Yazar: Unknown Tarih: 14 Mayıs 2015 Perşembe Saat: 08:50

Yoğurtlu tavuk çorbası Türkiye’nin genelinde bilinen bir çorbadır. Gayet lezzetlidir ve damağımızda tadı kalabilecek bir çorbadır. Şimdi bu güzel çorbanın malzemelerini ve yapılışını yazacağım.

Yoğurtlu Tavuk Çorbası İçin Malzemeler: 
  •  Yarım adet tavuk ( içerisinde hem kalça eti, hem göğüs eti bir arada bulunursa daha lezzetli olur )
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 kase yoğurt1 yumurta sarısıYeterince su
  • Baharat çeşitleri ( karabiber , kırmızıbiber , tuz , nane )


Yoğurtlu Tavuk Çorbasının Yapılışı: 

  • İlk olarak tenceremizin yarısını su ile doldururuz, doldurduğumuz suyun içerisine biraz tuz (miktarı size kalmış) , karabiber, köri tuzu eklenir ve onun ardından ise tavuğumuzu ekleriz.
  • Diğer taraftan yoğurt , un ve yumurta sarısı bir kaba su ile birlikte koyulur ve karıştırılır.
  • Haşlanmış tavuklar kemiğinden ayırılarak parçalanır.Karıştırmış olduğumuz yoğurt , un ve yumurta sarısı üçlüsü haşlanmış tavuk suyuna katılır.
  • Haşlanmış tavuk suyuna bunları ilave ederken aynı zamanda da karıştırırız. Ardından orta dereceli ateşe koyarız.
  • Çorbamız orta dereceli ateşte kaynamaya başladığı zaman kemiklerinden ayırdığımız tavuk etleri ilave edilir .
  • 10 – 15 dakika civarında tavuk etlerini attığımız çorba kısık ateşte pişirilmeye koyulur.
  • Servis önerimiz ; üzerine tereyağı kızdırılıp , tereyağının içine pul biber atılır ve bu karışım servis sırasında çorbalarımızın üzerine dökülebilir. Bu servis size kalmış bir durumdur. Afiyet olsun.

PAYLAŞ

Unknown Hakkında:

TarifMutfaktan Blog Yazarı

0 yorum :

Yorum Gönder