Kuşkonmaz çorbasının en çok kokusunu ve rengini seviyorum. Çok da lezzetli oluyor. Eskiden babannem yapardı benim. Şimdilerde yapan kimse kalmadı. Biraz zahmetli bir yemek ama çok lezzetli.
Kuşkonmaz Çorbası İçin Malzemeler;
Kuşkonmaz Çorbası İçin Malzemeler;
- 1/2 kg Kuşkonmaz
Haşlamak için :
- 1 litre su
- 50 gram tuz
- 1 limonun suyu
- 50 gram şeker
- 70 gram un,
- 75 gram margarin
- 1 adet orta boy soğan,
- 1 tutam dereotu
- 2 çorba kaşığı çiğ krema,
- tuz
Kuşkonmaz Çorbası Yapılışı;
- 1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ediyoruz ve kaynaması için bırakıyoruz.
- Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atıyoruz ve yarım saat haşlıyoruz. Piştikten sonra çıkartıp süzüyoruz.
- Soğuttuktan sonra ise ince küçük küpler halinde doğruyoruz.
- Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz. Unu ekleyerek, hafifçe sarartıyoruz, îçine kepçe kepçe su koyuyoruz. Topaksız olması gerek.
- Hazırladığımız bu sosu çorba için kullanacağımız suya ekliyoruz.
- Kuşkonmazları tencereye koyuyoruz. Çorba kaynamaya başladığı zaman kremayı ve yeterli derecede tuzu ekleyerek lezzetlendiriyoruz.
- Doğranmış dereotunu üzerine doğruyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.
0 yorum :
Yorum Gönder