Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Baklava Tarifi | Sibelin Mutfağı
NEFİS TARİFLER
Enfes Tatlar
Vazgeçilmez Tarifler
Anasayfa » » Baklava Tarifi

Baklava Tarifi

Yazar: Unknown Tarih: 15 Mayıs 2015 Cuma Saat: 09:30



Malzemeler: 
  • 750 gr. Hazır yufka (baklavalık olmalı)
  • 3-4 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı tereyağı (baklavanın üzeri için)

Şerbeti İçin : 
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir çay kaşığı kadar limon suyu

Hazırlanışı: 
  • İlk olarak pratik baklavanın şerbetini hazırlamanız, soğuması için ekstra bir süre beklememeniz için önemlidir. Şerbetini hazırlarken ilk olarak şeker ve suyu bir kapta karıştırıyoruz.
  • Daha sonra ocağın üzerine koyup kaynatmaya başlıyoruz. Kaynadıktan sonra üzerine limon suyunu ilave ediyoruz. Bir iki tık kaynadıktan sonra şerbetimizin altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Hazır baklavalık yufkaları iki tane olarak üst üste koyuyoruz. Üzerine fırça ile biraz sıvı yağ sürüyoruz. Dövülmüş ceviz içlerini bir sıra olarak yufkalarımızın üzerine diziyoruz.
  • Oklava yardımı ile baklavayı sarıyoruz ve yufkaları büzdürmek suretiyle, oklavayı çekiyoruz. Daha sonra diğer yufkaları da aynı işlemlerden geçiriyoruz.
  • Yufkaları ufak ufak kestikten sonra ise tereyağını başka bir kapta eritiyor, yufkalarımızın üzerinde gezdiriyoruz. 180 dereceye ayarlanmış fırınımıza, baklava tepsimizi koyuyor, üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.
  • Baklavaları çıkardıktan sonra ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra soğuk olan şerbetimizi baklavaların üzerine döküyoruz. Baklavalar şerbeti tam olarak emdikten sonra ise servise geçiyoruz. Pratik baklava hazır! Afiyet olsun!
PAYLAŞ

Unknown Hakkında:

TarifMutfaktan Blog Yazarı

0 yorum :

Yorum Gönder