Malzemeler:
- 750 gr. Hazır yufka (baklavalık olmalı)
- 3-4 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı tereyağı (baklavanın üzeri için)
Şerbeti İçin :
- 2.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Bir çay kaşığı kadar limon suyu
Hazırlanışı:
- İlk olarak pratik baklavanın şerbetini hazırlamanız, soğuması için ekstra bir süre beklememeniz için önemlidir. Şerbetini hazırlarken ilk olarak şeker ve suyu bir kapta karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocağın üzerine koyup kaynatmaya başlıyoruz. Kaynadıktan sonra üzerine limon suyunu ilave ediyoruz. Bir iki tık kaynadıktan sonra şerbetimizin altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hazır baklavalık yufkaları iki tane olarak üst üste koyuyoruz. Üzerine fırça ile biraz sıvı yağ sürüyoruz. Dövülmüş ceviz içlerini bir sıra olarak yufkalarımızın üzerine diziyoruz.
- Oklava yardımı ile baklavayı sarıyoruz ve yufkaları büzdürmek suretiyle, oklavayı çekiyoruz. Daha sonra diğer yufkaları da aynı işlemlerden geçiriyoruz.
- Yufkaları ufak ufak kestikten sonra ise tereyağını başka bir kapta eritiyor, yufkalarımızın üzerinde gezdiriyoruz. 180 dereceye ayarlanmış fırınımıza, baklava tepsimizi koyuyor, üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.
- Baklavaları çıkardıktan sonra ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra soğuk olan şerbetimizi baklavaların üzerine döküyoruz. Baklavalar şerbeti tam olarak emdikten sonra ise servise geçiyoruz. Pratik baklava hazır! Afiyet olsun!
0 yorum :
Yorum Gönder