Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu
Karışık Marul Salatası Tarifi | Sibelin Mutfağı
NEFİS TARİFLER
Enfes Tatlar
Vazgeçilmez Tarifler
Anasayfa » » Karışık Marul Salatası Tarifi

Karışık Marul Salatası Tarifi

Yazar: Unknown Tarih: 28 Mayıs 2015 Perşembe Saat: 19:09

Marul salatasını herkes yapar, ama bazı marul salataları gerçekten ana yemek yerine de yenilebilir cinstendir. Arzunuza göre içine dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.

Karışık Marul Salatası İçin Malzemeler;
  • 1 Adet Kırmızı Lahana
  • 1 Adet Göbek Marul
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 2 Adet Havuç
  • 2 Adet Salatalık
  • 4 Adet Domates
  • 1 Adet Kırmızı Turp
  • 1 Kutu Konserve Mısır
  • 1/2 Demet Roka
  • 1/4 Demet Dereotu
  • 1 Adet Limon Suyu
  • 2 Çorba Kaşığı Sirke
  • 1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
  • 3 Çorba kaşığı Zeytinyağı
  • Biraz Beyaz Peynir
  • Yeterince Tuz
Karışık Marul Salatası Yapılışı; 
  • Karışık marul salatası yapmak için öncelikle bütün yeşilliklerimizi ayıklıyoruz ve yıkayarak kurutuyoruz. Domateslari ve salatalıkları dilimliyoruz. Yeşillikleri arzumuza göre doğruyoruz ve çukur bir kaba kuyoruz. Turp ve havuçları rendeliyoruz, diğer malzemelere ilave ediyoruz.
  • Mısırlarımızı da koyuyoruz ve zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz ekleyip karıştırarak servis tabağına alıyoruz. Tabağın kenarını domates dilimleriyle süslüyoruz.
  • Salatanın en üstüne de peynirlerimiz serpiştiriyoruz ve servis yapıyoruz. Herkese afiyet Olsun…
PAYLAŞ

Unknown Hakkında:

TarifMutfaktan Blog Yazarı

1 yorum :